Spel- en lesmateriaal

Voor professionals en organisaties die die zich bezighouden met gezondheidsbevordering, gezondheidsbescherming en gezondheidsvoorlichting is er gratis spel- en lesmateriaal beschikbaar.

 

Bent u bijvoorbeeld maatschappelijk werker, jongerenwerker, leerkracht, huisarts of vrijwilliger? Wij hebben materiaal om in te zetten bij kinderen en jongeren. Het materiaal gaat over verschillende gezondheidsthema's, zoals voeding en bewegen, mondgezondheid, genotmiddelen, seksualiteit, veilig vrijen, rouw, pesten en sociaal-emotionele ontwikkeling. U kunt denken aan een kinderkwaliteitenspel om een kind bewust te maken van de eigen kwaliteiten, een bordspel over relaties, seksualiteit en grenzen en het babbelspel: spelenderwijs inzicht krijgen in sociale vaardigheden.

 

Ook voor het inrichten van een voorlichtingskraam of voor het organiseren van een teambijeenkomst kunt u materialen aanvragen.

 

Het materiaal wordt verzameld door het Informatie- en Documentatiecentrum van de GGD (als partner van het CJG). U kunt het materiaal vinden via de website van de Gezonde School Hollands Midden. Hier ziet u per thema welke materialen te leen zijn. 

Aanvragen/ reserveren

De lesmaterialen zijn kosteloos te leen voor een periode van 3 weken. U kunt de lesmaterialen direct reserveren door een mail te sturen naar infodocu@ggdhm.nl. Ook voor specifiek materiaal dat niet op de website staat, kunt u ons mailen.

Afhalen

De lesmaterialen dienen door u zelf afgehaald en teruggebracht te worden. Dit kan op verschillende locaties in de regio:

  • CJG-locatie bij u in de buurt
  • GGD Hollands Midden, locatie Leiden, Parmentierweg 49
  • GGD Hollands Midden, locatie Gouda, Thorbeckelaan 5

Meer informatie

Wilt u meer weten over het Informatie- en Documentatiecentrum? Neemt u dan contact op met José van Helden, telefoon 088 308 43 88 of Marleen van Loef, telefoon 088 308 44 81. Ook kunt u een e-mail sturen naar infodocu@ggdhm.nlGeef feedback