Positief Opvoeden, Triple P

De medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin werken volgens de methode Positief Opvoeden, Triple P. Positief Opvoeden volgens de methode Triple P is gebaseerd op 5 basisprincipes:

 

  • Kinderen een veilige en stimulerende omgeving bieden, zowel fysiek als emotioneel. Kinderen die lekker spelen, vervelen zich niet en lopen minder kans gedragsproblemen te ontwikkelen.
  • Kinderen laten leren door positieve ondersteuning. Positieve aandacht en aanmoediging motiveert een kind om nieuwe dingen te leren en vaardigheden te ontwikkelen.
  • Een aansprekende discipline hanteren. Heldere instructies geven en snel reageren als een kind zich niet goed gedraagt.
  • Realistische verwachtingen hebben. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Ouders moeten niet verwachten dat hun kind perfect is; ieder kind maakt fouten en doet dat meestal niet met opzet.
  • Goed voor jezelf zorgen. Ouders moeten niet te veel van zichzelf als opvoeder verwachten, want ook ouders maken fouten. Wanneer ouders hun eigen behoeften vervullen, kunnen ze veel makkelijker geduldig, consequent en beschikbaar zijn voor hun kinderen.

Meer informatie over de methode Triple P kunt u lezen op www.triplep-nederland.nl.

 

Meer informatie over Positief Opvoeden vindt u op www.positiefopvoeden.nl

 

Kijk voor onze werkwijze ook bij:

JeugdMatch

1Gezin1Plan

Waarom Positief Opvoeden, Triple P?

Positief Opvoeden, Triple P wordt op diverse plaatsen in het land toegepast. In onderstaande filmpjes vertellen een projectleider en wethouder uit andere regio’s waarom deze methode goed werkt.

 

Projectleider Caroline Rutgers aan het woord

Caroline Rutgers, projectleider Triple P, vertelt over de implementatie van Triple P in de Bommelerwaard. Triple P is hier breed geïmplementeerd en voordeel hiervan is dat verschillende disciplines dezelfde taal spreken.

 

 

Wethouder Peter Roozendaal aan het woord

Wethouder Peter Roozendaal van de gemeente Schijndel vertelt over de implementatie van Triple P binnen zijn gemeente en de meerwaarde van het programma op gemeentelijk niveau. Hij geeft aan dat Triple P goed aansluit op de transitie van de jeugdzorg.

 

 

 

 Geef feedback