Nieuws
Wordt u Jeugdsportfonds intermediair?

Wordt u Jeugdsportfonds intermediair?

Wordt u Jeugdsportfonds intermediair?

In diverse gemeenten in deze regio is het mogelijk om gebruik te maken van het Jeugdsportfonds en/of het Jeugdcultuurfonds. Deze fondsen geven kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een bijdrage in de kosten voor sport en cultuur. 


Alleen tussenpersonen, ook wel intermediairs genoemd,  kunnen een aanvraag bij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds indienen voor deze kinderen. Ouders/verzorgers en sport- en cultuuraanbieders kunnen dat  zelf niet.  

Wie kan intermediair worden?

Iedere professional, werkzaam in het onderwijs, hulpverlening of gezondheidszorg is een potentiële intermediair. Ziet u in uw werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis te weinig geld is om te sporten? Word dan intermediair. Als intermediair kunt u eenvoudig online een aanvraag doen voor een bijdrage in de contributie.

Aanmelden als intermediair

U hoeft zich slechts één keer aan te melden om als intermediair een aanvraag te kunnen indienen. Uw aanmelding wordt door een lokaal Jeugdsportfonds beoordeeld. Vervolgens ontvangt u een bericht van goed- of afkeuring. Dit kan enige werkdagen in beslag nemen.

 

Als u als intermediair erkend wordt, kunt u gemakkelijk online uw aanvraag om een bijdrage indienen. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt de contributie direct aan de sportclub waar het kind wil sporten, overgemaakt.

 

Meer informatie

Alle informatie en de procedure met betrekking tot het aanmelden als intermediair is te vinden op de 
website van het Jeugdsportfonds.


Nieuwsdatum: woensdag 12 oktober 2016

Nieuws