Nieuws
Website gelanceerd voor ideeën tegen vechtscheiding

Website gelanceerd voor ideeën tegen vechtscheiding

Website gelanceerd voor ideeën tegen vechtscheiding

Professionals en ervaringsdeskundigen kunnen tot 21 november 2016 hun ideeën tegen vechtscheidingen indienen via een website die het Ministerie van Veiligheid en Justitie op 6 september lanceerde.

 

Kinderen hebben recht op goed ouderschap, ook als hun ouders uit elkaar gaan. Ongeveer 10 tot 15% van alle scheidingen is een vechtscheiding. Deze scheidingen kenmerken zich door hevige ruzies en geen enkel contact tussen de ouders. Kinderen kunnen emotioneel verwaarloosd raken en angstig en eenzaam zijn. Ook ouders lijden er onder. Ze hebben het gevoel gefaald te hebben als vader of moeder. 

 

Het doel van de website Divorce Challange is het aantal vechtscheiding terugdringen en de negatieve gevolgen voor kinderen verminderen. Dit door mensen uit te nodigen via de website goede ideeën tegen vechtscheidingen in te dienen. 

Denkt u mee?

U bent van harte uitgenodigd om nieuwe manieren te bedenken om ouders/opvoeders te helpen hun scheiding goed te regelen. Daarnaast is het de bedoeling dat juristen, hulpverleners en ervaringsdeskundigen meer gaan samenwerken en hun kennis, kracht en ervaring delen.

 

De Challange loopt tot en met 21 november 2016. Een expertpanel met de Kinderombudsvrouw, een mediator, rechter en hoogleraar familie- en jeugdrecht beoordelen daarna de inzendingen. Daarnaast geven ook ervaringsdeskundige jongeren hun mening. Half december beslist het panel welke voorstellen worden uitgewerkt. De indieners van deze voorstellen ontvangen van het ministerie van Veiligheid en Justitie contracten of hulp bij het zoeken naar financiering.

 

U kunt uw idee indienen op de website Divorce Challange.


Nieuwsdatum: donderdag 15 september 2016

Nieuws