Nieuws
Vlogs voor professionals over seksueel misbruik

Vlogs voor professionals over seksueel misbruik

Vlogs voor professionals over seksueel misbruik

Hoe herken je seksueel misbruik bij kinderen? Welke hulp hebben kinderen na seksueel misbruik nodig? Wat moet je als professional doen als je seksueel misbruik bij een kind vermoedt?

 

Op het YouTube kanaal van het Centrum Seksueel Geweld (CSG) is een serie video’s (vlogs) te vinden voor zorgprofessionals, leerkrachten, kinderen en ouders. In de korte vlogs worden antwoorden op veelgestelde vragen over seksueel misbruik bij kinderen gegeven.

Landelijk Coördinator van het CSG, Dr. Iva Bicanic, praat u op een laagdrempelige manier bij over zaken waar u als professional tegenaan kunt lopen als u te maken krijgt met seksueel misbruik van een kind. Mocht u na het zien van de vlogs nog meer vragen hebben, dan kunt u terecht bij het CSG.

Iedere zorgprofessional of leerkracht komt in zijn of haar dagelijkse werk wel in aanraking met seksueel misbruik van kinderen: hetzij bij kinderen, hetzij bij volwassenen die als gevolg van deze traumatische ervaringen in hun kindertijd hulp zoeken. 1 op de 6 kinderen heeft namelijk in zijn of haar leven een vorm van misbruik meegemaakt, online of offline. De helft van de misbruikte kinderen loopt daardoor psychische schade op. En de helft van de misbruikte kinderen maakt het later nog een keer mee; die kans wordt vergroot door het (onbehandelde) eerdere misbruik.

De vlogs zijn gemaakt met steun van de Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS) en zijn ook te vinden op de website van het CSG.

Vlogs voor zorgprofessionals

Bekijk hier de 1e vlog en kijk voor meer vlogs op het YouTube kanaal van het Centrum Seksueel Geweld (CSG).

Vlogs voor leerkrachten

Bekijk hier de 1e vlog voor leerkrachten en kijk voor meer vlogs op het YouTube kanaal van het Centrum Seksueel Geweld (CSG).

Vlogs voor kinderen en ouders

Ook voor kinderen en ouders zijn er vlogs gemaakt. Bekijk deze op de website van het CSG.


Nieuwsdatum: woensdag 01 juli 2020

Nieuws