Nieuws
Trauma experts

Trauma experts

Kinderen en jongeren kunnen door schokkende gebeurtenissen psychisch in de knel raken. Als deze kinderen/jongeren geen of niet de juiste behandeling krijgen, kan dat gevolgen hebben tot ver in de volwassenheid. Trauma’s bij kinderen en jongeren zijn echter goed te behandelen. Toch lopen er in Nederland nog veel kinderen en jongeren rond met onbehandeld trauma.

 

Vanaf 21 juni 2018 kunnen professionals en direct betrokkenen hulp krijgen bij het op tijd herkennen van signalen van trauma en bij het verwijzen naar de juiste hulp via het nieuwe platform www.traumaexperts.nl en een landelijke advieslijn.

 

Het platform Trauma Experts is bedoeld kinderen en jongeren die een schokkende gebeurtenis hebben meegemaakt, voor ouders en omstanders die willen weten wat zij kunnen doen en voor hulpverleners en artsen die werken met kinderen, jongeren en gezinnen. Het expertteam ondersteunt professionals op meerdere manieren. Zo is er de ‘traumacheck’, een tool met dertien vragen die helpt bij inzicht geven wat er aan de hand is. De traumacheck is gebaseerd op een bestaand instrument, de CRIES-13. Op het platform staat ook informatie over wat de verwijzer moet doen als hij een trauma denkt te herkennen en algemene informatie over traumabehandelingen. Daarnaast is het team van Trauma Experts telefonisch bereikbaar voor consultatie en advies.


Nieuwsdatum: dinsdag 17 juli 2018

Nieuws