Nieuws
Toolbox Mediaopvoeding

Toolbox Mediaopvoeding

Kinderen van nu weten niet beter dan dat zij opgroeien met beeldschermen. Thuis, op school, in de trein, of gewoon op straat gebruiken ze allerlei media. Moderne media zijn bovendien gemakkelijk te bedienen, waardoor ook de allerkleinsten de tablet of smartphone ogenschijnlijk moeiteloos gebruiken. Ouders hebben daar veel vragen over, zoals 'Met wie heeft mijn kind contact via de sociale media en wat gebeurt daar?'.

 

Ouders weten vaak niet waar zij goede antwoorden op dit soort vragen over kinderen en media kunnen vinden. U kunt ouders helpen bij het vinden van die antwoorden. Om daarbij behulpzaam te zijn heeft het Nederlands Jeugdinstituut de Toolbox Mediaopvoeding ontwikkeld.

Inhoud toolbox

De toolbox biedt betrouwbare, op wetenschappelijk inzichten gebaseerde kennis en handvaten om ouders te begeleiden met vragen over het mediagebruik van kinderen 0 tot en met 18 jaar.

 

U kunt factsheets en tipsheets per leeftijdscategorie downloaden. Deze zijn speciaal voor u als professional ontwikkeld. Er zijn ook tipsheets voor ouders te downloaden. 

 

 

Bekijk hier de Toolbox Mediaopvoeding.


Nieuwsdatum: donderdag 23 juli 2015

Nieuws