Nieuws
Project @home van start in Teylingen

Project @home van start in Teylingen

Project @home van start in Teylingen

Het project @home is van start gegaan. Dit is een project van Vluchtelingenwerk Zuidwest Nederland, GGD Hollands Midden en CJG jeugdgezondheidszorg, met als doel opvoedondersteuning voor vluchtelingengezinnen uit Syrië en Eritrea.

Financiële bijdrage

Na een financiële bijdrage van het Oranjefonds resteert er voor gemeenten nog een relatief klein bedrag. De gemeenten Teylingen, Hillegom en Lisse gaan dit project afnemen. Aanvragen voor deelname aan dit project liggen nog bij Noordwijk en Noordwijkerhout.

Syrische vluchtelingen

De eerste groep, voor Syrische vluchtelingen, komt op 8 zaterdagen bij elkaar in het CJG Sassenheim. De cursusleidster is de HBO-pedagoge Shukri Said, die met behulp van een tolk de cursus geeft.

Belangstelling

Er is vanuit het land meer belangstelling voor de opzet van dit project. Onder andere Almelo en regio Zuidwest Nederland hebben belangstelling getoond. De gemeente Westland heeft de financiering rond en gaat starten. 

Meer informatie

Meer informatie over het project @home kunt u lezen in een eerder geplaatst nieuwsbericht of in het projectplan (pdf, 147 kB).

 


Nieuwsdatum: woensdag 02 augustus 2017

Nieuws