Nieuws
Online leerprogramma voorkomt schulden bij jongeren met verstandelijke beperking

Online leerprogramma voorkomt schulden bij jongeren met verstandelijke beperking

Online leerprogramma voorkomt schulden bij jongeren met verstandelijke beperking

MEE heeft een e-learning ontwikkeld voor moeilijk lerende jongeren om hen te leren met geld om te gaan. Dit online leerprogramma is een onderdeel van Smart met Geld, een programma van MEE dat zich richt op het vergroten van de financiële weerbaarheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking.

 

Jongeren met een licht verstandelijke beperking leven vaak bij de dag, kunnen moeilijk nee zeggen en vinden het lastig verleidingen te weerstaan. Ze lopen daardoor grote risico om in de financiële problemen te komen. Het programma Smart met Geld is erop gericht om dat te voorkomen. Het project bestaat onder meer uit een trainingsprogramma voor leerlingen van 15 tot 18 jaar op praktijkscholen, waarbij ze op een praktijkgerichte wijze leren met geld om te gaan. De e-learning is hiervan een belangrijk onderdeel.

Schuldhulpverlening

De e-learning is ook zonder de training Smart met Geld te gebruiken. De online tool is openbaar toegankelijk, zodat niet alleen praktijkschoolleerlingen, maar ook andere kwetsbare jongeren er profijt van hebben. De e-learning is te bereiken via smartmetgeld.nl/e-learning.

Meer over Smart met Geld

Het project Smart met Geld bestaat onder meer uit een trainingsprogramma voor leerlingen van 15 tot 18 jaar op praktijkscholen en themabijeenkomsten voor ouders van deze leerlingen. MEE streeft ernaar dat Smart met Geld uiteindelijk op alle 174 praktijkscholen in Nederland wordt aangeboden, zodat ruim 26.000 jongeren worden bereikt.
 


Nieuwsdatum: woensdag 14 december 2016

Nieuws