Nieuws
Mijn Andere Thuis: over pleegzorg en gezinshuizen

Mijn Andere Thuis: over pleegzorg en gezinshuizen

Mijn Andere Thuis: over pleegzorg en gezinshuizen

Bent u benieuwd naar de laatste stand van zaken op het gebied van kennis en praktijk van pleegzorg en gezinshuisopvang? Op de website Mijn Andere Thuis vindt u dit allemaal.

 

Mijn Andere Thuis bestaat uit 3 delen: een film, een app voor jongeren in pleeggezinnen en gezinshuizen en een website met de laatste stand van zaken op het gebied van kennis en praktijk van pleegzorg en gezinshuisopvang.

 

Door middel van de app kunnen jongeren aan gemeenten laten weten hoe het met hen gaat en wat voor hen belangrijk is. Gemeenten kunnen zo hun beleid monitoren en waar nodig bijstellen. Dat kunnen zij doen met behulp van de informatie op deze website. U kunt jongeren in pleeggezinnen dus wijzen op deze app. 

 

Aan de hand van 8 thema's wordt op de website uiteengezet wat kinderen in pleeggezinnen en gezinshuizen nodig hebben om zich gezond te kunnen ontwikkelen. Hoe zorg je voor veiligheid? Kan het kind terug naar huis of blijft het langere tijd in een pleeggezin? En wat doe je als een jongere achttien wordt?

 

Meer informatie over het werken met Mijn Andere Thuis binnen uw gemeente vindt u hier.

 


Nieuwsdatum: woensdag 22 juni 2016

Nieuws