Nieuws
LVB-jongeren leren online schulden voorkomen

LVB-jongeren leren online schulden voorkomen

LVB-jongeren leren online schulden voorkomen

Voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking (lvb) is er een online leerprogramma om met geld om te gaan en schulden te voorkomen.

 

Het leerprogramma is onderdeel van Smart met geld, een programma dat zich richt op het vergroten van de financiële weerbaarheid van jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Deze jongeren leven vaak bij de dag, kunnen moeilijk nee zeggen en vinden het lastig verleidingen te weerstaan. Ze lopen daardoor meer risico om in de financiële problemen te komen. Smart met Geld is erop gericht om dat te voorkomen.

 

Het project bestaat onder meer uit een trainingsprogramma voor leerlingen van 15 tot 18 jaar op praktijkscholen, waarbij ze op een praktijkgerichte wijze leren met geld om te gaan. De e-learning is hiervan een belangrijk onderdeel.

E-learning

De e-learning is ook zonder de training Smart met Geld te gebruiken. De online tool is openbaar toegankelijk, zodat niet alleen praktijkschoolleerlingen, maar ook andere kwetsbare jongeren er profijt van hebben. De e-learning is te bereiken via smartmetgeld.nl/e-learning

 

Het programma is ontwikkeld door MEE NL


Nieuwsdatum: maandag 08 augustus 2016

Nieuws