Nieuws
Kom jij eruit?

Kom jij eruit?

Deze vraag staat centraal in de landelijke campagne Kom uit je schuld, die staatssecretaris Van Ark (SZW) op 27 mei 2019 lanceert. Momenteel hebben meer dan 1,4 miljoen huishoudens in Nederland een risicovolle of problematische schuld en duurt het gemiddeld 5 jaar voordat mensen hulp zoeken. Dit kan iedereen overkomen Het kabinet wil dit terugdringen en start samen met het Samenwerkingsverband Brede Schuldenaanpak een campagne om het taboe op het hebben van schulden te doorbreken.

 

Een echtscheiding, een ontslag of een maand huurachterstand. Het kan het begin van financiële problemen zijn. De campagne Kom uit je schuld laat zien dat iedereen – jong, oud, rijk, arm – in de financiële problemen kan komen. Mensen met problematische schulden schamen zich vaak en sluiten zich af van de buitenwereld. Vaak ontkennen ze het probleem, waardoor de situatie verder verslechtert. Rekeningen stapelen zich op, herinneringen worden aanmaningen en dwangsommen eindigen in gerechtsdeurwaarders. Schuldenaren raken verstrikt in wet- en regelgeving en hebben dringend hulp nodig.

In gesprek

Een gesprek komt van twee kanten. Daarom vraagt de campagne om meer begrip voor mensen met financiële problemen. Zonder dat het direct zichtbaar is, kan een collega, vriendin, familielid, buurman of studiegenoot torenhoge schulden hebben. Met de simpele vraag 'kom jij er uit?' kan het gesprek hierover worden geopend. 

Website

Vanaf maandag 27 mei 2019 12.00 uur gaat de landelijke website www.komuitjeschuld.nl  online. Daar leest u  verhalen en tips voor mensen met geldproblemen.

Professionals

De website heeft ook een ingang voor professionals, rechtsonder op de landingspagina.

Voor professionals is er verder op LinkedIn een bedrijvenpagina en een groep in het leven geroepen. Hier worden zaken over campagne gedeeld. Maar u vindt er ook inhoudelijke onderwerpen en discussies over effectieve schuldhulpverlening. Van elkaar leren is het devies. Deel deze pagina gerust onder mensen in jouw netwerk.

 


Nieuwsdatum: maandag 27 mei 2019

Nieuws