Nieuws
Jongerenwebsite hoezitdat.info nu ook voor jongeren in Zuidplas

Jongerenwebsite hoezitdat.info nu ook voor jongeren in Zuidplas

Jongerenwebsite hoezitdat.info nu ook voor jongeren in Zuidplas

Jongeren in Zuidplas met vragen over geld, studeren, seks, relaties, gezondheid, opleiding en internet kunnen vanaf woensdag 15 mei voortaan terecht op de regionale jongerenwebsite Hoezitdat.info.

De extensie van de jongerenwebsite Hoezitdat.info speciaal voor Zuidplas wordt 15 mei ‘gelanceerd’. Op deze website vinden jongeren niet alleen antwoorden op hun vragen, maar ook leuke weetjes en berichten van andere jongeren. Deze lokale pagina in de regionale website is een samenwerking van gemeente Zuidplas, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Welzijn Zuidplas en vervangt de eerdere lokale website speciaal voor jongeren: JIZU.nl.

 

Hulp in de buurt

Hoezitdat.info is er nu ook voor jongeren uit de gemeente Zuidplas. Een woonplaatskeuze stemt informatie af op de eigen omgeving. Zo zien jongeren bijvoorbeeld of er in de buurt leuke activiteiten te doen zijn, maar ook waar ze terecht kunnen met vragen of problemen.

Online antwoorden

Op Hoezitdat.info vinden jongeren tussen de 12 en 23 jaar antwoorden op al hun vragen over bijvoorbeeld relaties en seks, internet en mobiel, pesten en gezond eten. Online kunnen jongeren via hoezitdat.info met hun vragen terecht per mail, chat of telefoon. Een betrouwbaar team van ervaren medewerkers staat klaar om te luisteren en jongeren te helpen met het zoeken naar antwoorden op eenvoudige, maar ook lastigere vragen. Jongeren kunnen een eigen digitale zelfhulpomgeving aanmaken om online trainingen te volgen. Alle hulp is gratis.

Lancering tijdens jaarlijkse gezondheidsweek en jongerendebat

De lancering op 15 mei vindt plaats tijdens de start van de jaarlijkse gezondheidsweek voor alle eerste klassen op het Thorbecke College in Nieuwerkerk aan den IJssel. Wethouder Jan Verbeek zal dan de website op een groot scherm laten zien en kort toelichten.

Wethouder Jan Verbeek (o.a. portefeuille jeugd): "Ik vind het belangrijk dat onze jongeren met al hun vragen over opgroeien, geld, sociale media, seksualiteit, gezondheid en over de toekomst nu ook terecht kunnen op hoezitdat.info/zuidplas. Naast informatie kun je hier ook makkelijk in contact komen met andere jongeren en deskundigen."

In de avond op 15 mei organiseert de Jongerenraad Zuidplas van 19.20 tot 21.00 uur in ’t Blok een openbaar debat. Ook hier wordt Hoezitdat.info op groot scherm getoond aan de bezoekers en de raadsleden. De jongeren uit de Jongerenraad en de raadsleden gaan aan de hand van 10 stellingen met elkaar in debat over het onderwerp de Europese verkiezingen die op 23 mei 2019 worden gehouden. Kort geleden nog bracht de Jongerenraad samen met een delegatie vanuit de gemeente een werkbezoek aan Brussel om daar van alles te leren over het Europees Parlement.


Nieuwsdatum: woensdag 15 mei 2019

Nieuws