Nieuws
Informatie voor zorgintensieve gezinnen op CJG-websites

Informatie voor zorgintensieve gezinnen op CJG-websites

Informatie voor zorgintensieve gezinnen op CJG-websites

De websites van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Hollands Midden zijn uitgebreid met informatie voor zorgintensieve gezinnen. De teksten zijn gebaseerd op de wensen en ervaringen van ouders. Deskundigen vertaalden deze naar betrouwbare informatie. Voortaan vinden ouders op één plek opvoedinformatie én verdieping.

Betrouwbare kennis en de stem van ouders

De nieuwe teksten gaan onder meer over de impact van een zorgintensief kind op de relatie en emoties van de ouders, broers of zussen. Deze, en andere onderwerpen, droegen ouders tijdens georganiseerde bijeenkomsten zelf aan. Onder meer het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Integrale Vroeghulp en MEENL gingen met de onderwerpen aan de slag om er informatie over te maken. Daar zijn uiteindelijk, met de inspraak van ouders, nieuwe teksten uitgekomen.

Een betrouwbaar online platform

De ouders gaven in de bijeenkomsten aan dat zij graag één betrouwbare plek willen met online informatie over de impact op het gezin. Ook uit onderzoek kwam dit naar voren. Aan deze behoefte is gehoor gegeven door de verdiepingsinformatie toe te voegen aan de informatie op de CJG-websites. Informatie die de ouders opvangt en verder helpt in hun digitale zoektocht.

Onderwerpen

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

Meer weten?

In een interview vertelt ervaringsdeskundige Krista Okma meer over de ontwikkeling van de teksten en de betrokkenheid van ouders.

 

 


bron: Website Stichting Opvoeden.nl
Nieuwsdatum: woensdag 31 mei 2017

Nieuws