Nieuws
Informatie over corona in andere talen en eenvoudig Nederlands

Informatie over corona in andere talen en eenvoudig Nederlands

Informatie over corona in andere talen en eenvoudig Nederlands

Als professional kunt u contact hebben met cliënten die moeite hebben met de Nederlandse taal, anderstalig zijn of een (licht) verstandelijke beperking hebben.

Er is verschillend materiaal ontwikkeld dat u kunt gebruiken om met hen over het coronavirus en de maatregelen te praten.

Eenvoudig Nederlands

Andere talen

  • Maatregelen en adviezen in het Arabisch, Chinees (traditioneel), Chinees (vereenvoudigd), Engels, Farsi, Frans, Papiaments, Pools, Somalisch, Spaans, Tigrinya, Turks.
  • Zwanger, of bevallen, en het coronavirus: Engels, Pools, Tigrinya, Turks.
  • GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft filmpjes gemaakt met informatie over corona in verschillende talen. De filmpjes geven informatie over de klachten die bij een besmetting met het coronavirus horen, hoe het virus wordt verspreid en welke maatregelen je moet nemen om besmetting te voorkomen. U kunt de filmpjes bekijken via Youtube.
  • Voor kinderen is COVIBOOK kosteloos beschikbaar in 25 talen. Het boek gaat over het coronavirus. De talen waarin het beschikbaar is: Nederlands, Pools, Spaans, Perzisch, Japans, Chinees, Kroatisch, Deens, Servisch, Hongaars, Grieks, Arabisch, Roemeens, Russisch, Duits, Turks,Indonesisch, Hebreeuws, Welsh, Frans, Portugees, Engels en Italiaans.
  • Diverse Triple P-folders voor ouders over opvoeden in tijden van corona zijn beschikbaar in de talen: Engels, Duits, Frans, Spaans, Japans, Arabisch, Turks, Farsi, Tigrinya.

Meer informatie


Nieuwsdatum: woensdag 17 juni 2020

Nieuws