Nieuws
Informatie Veiligslapen.info voortaan op CJG-websites

Informatie Veiligslapen.info voortaan op CJG-websites

Informatie Veiligslapen.info voortaan op CJG-websites

Ouders en opvoeders vinden voortaan nóg meer informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid op de website van hun CJG. Op de CJG-websites in onze regio staat sinds 1 januari 2016 de informatie van Veiligslapen.info. Deze website ontwikkelde de Stichting Wiegedood speciaal voor ouders. Wanneer ouders na het lezen vragen hebben of hulp zochten, werden ze doorverwezen naar de jeugdgezondheidszorg.

Samenwerken aan informatie over veilig slapen

Het NCJ heeft de de preventieve activiteiten van de stichting overgenomen, inclusief de beide websites met informatie over veilig slapen en de preventie van wiegendood. Al deze informatie is te vinden op de NCJ website via wiegendood.nl en in de JGZ-richtlijn preventie wiegendood.

 

Om de informatie over veilig slapen, vooral voor ouders, nog beter vindbaar te maken is de informatie van de website Veiligslapen.info overgenomen in de landelijke content van Stichting Opvoeden.nl. Door deze overname is de informatie over veilig slapen op onze CJG-websites verrijkt en zijn er een paar nieuwe onderwerpen bij gekomen, waaronder inbakeren en samen slapen met de baby. Veiligslapen.info is vanaf 1 januari 2016 opgeheven. 

Informatie blijft betrouwbaar en actueel

De teksten op de CJG-websites komen van Stichting Opvoeden.nl en worden getoetst en geactualiseerd door landelijke kennis- en thema-instituten en praktijkprofessionals. Het NCJ doet dat waar nodig voor de teksten over veilig slapen. Heeft u vragen of aanvullingen? Geef het door aan contact@stichtingopvoeden.nl en help mee de informatie betrouwbaar en actueel te houden!

Waar is de nieuwe informatie te zien?

Ouders en opvoeders kunnen de nieuwe informatie op hun CJG-website lezen. Wilt u weten om welke informatie het gaat? Klikt u op een van de onderstaande links voor meer informatie.


Nieuwsdatum: woensdag 06 januari 2016

Nieuws