Nieuws
Groter Worden filmpjes op de CJG-websites

Groter Worden filmpjes op de CJG-websites

Groter Worden filmpjes op de CJG-websites

Op de CJG-websites voor ouders/opvoeders zijn filmpjes toegevoegd van Groter Worden. Met deze filmpjes worden ouders geïnformeerd over het aanbod van de jeugdgezondheidszorg en over de adviezen die we geven over opvoeden, gezondheid en de ontwikkeling van kinderen.

 

De filmpjes zijn kort met één eenduidige boodschap. Als een onderwerp te uitgebreid is, worden er meerdere filmpjes van gemaakt. Op de CJG-websites voor ouders en opvoeders zijn onder andere filmpjes toegevoegd over de groei, de eerste hapjes, beeldschermkinderen, buiten spelen en indrukwekkende gebeurtenissen. In dit laatste filmpje krijgen ouders tips over over hoe je omgaat met nieuws over gijzelingen, aanslagen en oorlogen en hoe je deze moeilijke onderwerpen bespreekt met je kind. 

Acteurs?

Bij het maken van de filmpjes wordt niet gewerkt met acteurs. Alle ouders en kinderen in de filmpjes werken op vrijwillige basis mee. De ouders maken zelf ook gebruik van de jeugdgezondheidszorg en vinden het belangrijk dat andere ouders goed geïnformeerd worden over allerlei zaken. De jongeren in de filmpjes vinden het vooral leuk om in een filmpje te figureren. 

 

Bekijkt u bijvoorbeeld het filmpje van Niels. Niels is een van de jongeren die vrijwillig een bijdrage levert aan de filmpjes van Groter Worden. Hij speelt onder andere mee in filmpjes over drank en drugs. 

 

Samenwerking

Groter Worden is een samenwerking van 13 organisaties verantwoordelijk voor de jeugdgezondheidszorg. 


Nieuwsdatum: donderdag 21 juli 2016

Nieuws