Nieuws
Geluidloze wachtkamer film over Rookvrij Zwanger

Geluidloze wachtkamer film over Rookvrij Zwanger

Geluidloze wachtkamer film over Rookvrij Zwanger

Heeft u in uw praktijk een wachtkamer met scherrm? U kunt de geluidloze video Rookvrij Zwanger afspelen. Deze voorlichtingsvideo is speciaal bedoeld om vertoond te worden in de wachtkamer van zorgverleners. De video laat zien dat het voor zwangere vrouwen van het grootst belang is te stoppen met roken.

Waarom stoppen met roken?

Veel vrouwen stoppen ruim voorafgaand aan de zwangerschap met roken. Toch blijft 8,6% van de zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap dagelijks roken. Het ongeboren kind ondervindt hier de gevolgen van. Het krijgt te weinig zuurstof en voedingsstoffen, waardoor het zich minder goed kan ontwikkelen met een grotere kans op een veelvoud aan gezondheidsproblemen.

Positieve geluidloze video

De geluidloze video is geschikt voor de wachtkamer: de boodschap is duidelijk, ook als je maar een gedeelte ziet, het tempo ligt laag zodat het gemakkelijk te volgen is en de boodschap is zo visueel mogelijk. Het onderwerp wordt op een positieve manier weer gegeven.

 

Downloaden

Bent u zorgverlener en hebt u (wel eens) te maken met rokende zwangere vrouwen? Download dan de wachtkamervideo op Rokeninfo.nl/professionals. U kunt deze geluidloos tonen in uw wachtruimte om alvast het onderwerp stoppen met roken op een positieve manier te introduceren.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met Ina Boerema (iboerema@trimbos.nl) of Wieke ter Weijde (wweijde@trimbos.nl).


Nieuwsdatum: woensdag 06 juli 2016

Nieuws