Nieuws
Geldplan Rondkomen met kinderen helpt huishoudens met geldproblemen

Geldplan Rondkomen met kinderen helpt huishoudens met geldproblemen

Geldplan Rondkomen met kinderen helpt huishoudens met geldproblemen

1 op de 8 kinderen groeit op in armoede. Reden temeer om de vele kindregelingen goed zichtbaar te maken. Het geldplan ‘Rondkomen met kinderen’ wijst ouders en hun hulpverleners naar de voor hen relevante regelingen.

 

In het geldplan wordt de gebruiker stap voor stap geholpen om uit de zorgen te komen, de financiële situatie te versterken, geld over te houden en op een slimme manier buffers op te bouwen, zodat financiële tegenslagen kunnen worden opgevangen. Daarnaast biedt het geldplan ondersteuning om de mentale weerbaarheid te vergroten. Daar waar nodig wordt in het geldplan doorverwezen naar professionele hulp.

 

De ouder/opvoeder vult het geldplan online en anoniem in. Het resultaat is een overzicht van de financiële regelingen die er zijn voor ouders met kinderen. Ook krijgt de gebruiker informatie, tips en oefeningen aangeboden om minder te piekeren of om te gaan met schaamtegevoelens.

Ga hier naar het geldplan Rondkomen met kinderen.

Stress, psychische klachten en geldproblemen samen aanpakken

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en het Trimbos-instituut gaan in een nieuwe samenwerking een aanpak verkennen die mensen met geldproblemen en schulden beter helpt hun problemen het hoofd te bieden. Geldproblemen en schulden kunnen psychische klachten, zoals stress, slaap- en piekerproblemen veroorzaken, of gevoelens van schaamte, boosheid of eenzaamheid oproepen.

 


Nieuwsdatum: donderdag 09 november 2017

Nieuws