Nieuws
Filmpjes 'gewone' ouders op CJG-websites

Filmpjes 'gewone' ouders op CJG-websites

Filmpjes 'gewone' ouders op CJG-websites

Sinds kort zijn op de websites voor ouders/opvoeders van het Centrum voor Jeugd en Gezin twee filmpjes te zien uit het project KIJK EEN BABY. De filmpjes laten zien hoe ouders met hun baby communiceren. De beelden tonen ouder en kind in hun eigen omgeving en zijn niet geregisseerd. De gezinnen in beeld hebben zich vrijwillig laten filmen in hun dagelijkse ritme.

 

De eerste filmpjes gaan over contact maken met de baby. De filmpjes laten zien hoe de moeder van baby Sjoerd reageert op zijn gebrabbel tijdens de borstvoeding en hoe de moeder van Fien haar baby voorbereidt op het verschonen.

 

Uit literatuur en onderzoek blijkt dat ouders tijdens dagelijkse bezigheden veel meer signalen van hun baby kunnen opvangen. Baby’s geven al vanaf het eerste moment na de geboorte signalen van gevoelens en stemmingen af. Ook als het niet goed gaat. De filmpjes laten die momenten zien. Andere ouders zien zo het effect op het kind en hoe je op de signalen kunt inspelen.

 

Ouders pikken beelden sneller op dan woorden. Door filmpjes toe te voegen aan de informatieve teksten op de site, kunnen tekst en beeld elkaar ondersteunen.

KIJK EEN BABY

KIJK EEN BABY is een initiatief van stichting Babywerk. Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de Dutch Association for Infant Mental Health (DAIMH) werken in dit project met Babywerk samen. De projectgroep heeft een subsidieaanvraag ingediend en hoopt minimaal 25 filmpjes te ontwikkelen.


Nieuwsdatum: vrijdag 01 april 2016

Nieuws