Nieuws
Facebookpagina over opgroeien in Nederland voor Arabisch sprekende ouders

Facebookpagina over opgroeien in Nederland voor Arabisch sprekende ouders

Facebookpagina over opgroeien in Nederland voor Arabisch sprekende ouders

De facebookpagina Opgroeien in Nederland helpt Arabisch sprekende ouders de weg te vinden bij opgroeien en opvoeden van kinderen in Nederland.

Opgroeien in Nederland

Het is belangrijk dat kinderen van vluchtelingen een goede start hebben en zo snel mogelijk mee kunnen doen in Nederland. Veel Arabisch sprekende ouders die nog kort in Nederland wonen hebben vragen. Over zaken als opvoeden, het onderwijs, gewoonten, vriendschap, buitenspelen of gedrag. De Facebookpagina Opgroeien in Nederland geeft antwoord.

 

De pagina wordt gevuld door Syrische professionals met een pedagogische achtergrond, ondersteund door professionals van GGD regio Utrecht en Pharos. Ze geven betrouwbare informatie over alle belangrijke onderwerpen die bij opgroeien in Nederland aan de orde zijn èn beantwoorden vragen van ouders.

 

De facebookpagina is laagdrempelig en draagt op eenvoudige wijze direct bij aan het wegwijs maken van ouders in het domein opgroeien en opvoeden in Nederland. Bijkomend voordeel is dat de Syrische professionals door de werkervaring hun eigen integratie versnellen.

Waarom Facebook

Vragen over opgroeien in Nederland van zorgprofessionals en nieuwkomers aan Expertisecentrum Pharos geven aan dat er behoefte is aan directe kennis en informatie die eenvoudig toegankelijk is als je net in Nederland woont, de taal niet spreekt en het land niet kent. Pharos en GGD regio Utrecht hebben dit vertaald naar een online platform waarin Facebook het belangrijkste kanaal is. Facebook blijkt een goed medium om met nieuwkomers kennis en informatie uit te wisselen.


Nieuwsdatum: woensdag 28 juni 2017

Nieuws