Nieuws
Eén digitaal loket voor hulp aan kind in armoede

Eén digitaal loket voor hulp aan kind in armoede

Eén digitaal loket voor hulp aan kind in armoede

Het digitale platform Sam& heeft een loket opgericht voor hulp aan Nederlandse kinderen die in armoede opgroeien. Bij het digitale loket kunnen ouders en professionals een aanvraag indienen voor vergoedingen en voorzieningen van de partijen in hun woonplaats die bij Sam& zijn aangesloten.

 

Kinderarmoede komt vaker voor dan veel mensen denken. In Nederland groeit volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau 1 op de 12 kinderen op in armoede. Dat zijn gemiddeld 2 kinderen per schoolklas. Vaak kunnen zij niet meedoen aan activiteiten, sport of schoolreisjes omdat hun ouders daar geen geld voor hebben.

Sam& heeft nu een digitaal loket waar u een aanvraag kunt indienen voor kindvoorzieningen van de bij Sam& aangesloten partijen in hun gemeenten. Zo kunt u voorzieningen aanvragen die een kind kunnen helpen op het gebied van bijvoorbeeld school en vrije tijd. Ouders kunnen een aanvraag doen voor de financiering van onder meer sportlessen of een schoolreisje.

Samen voor alle kinderen

Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Samen zetten zij zich in om kinderen te ondersteunen die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen, door allerlei voorzieningen te bieden op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, vrije tijd en andere activiteiten.

Meer informatie


bron: Nederlands Jeugdinstituut
Nieuwsdatum: vrijdag 24 januari 2020

Nieuws