Nieuws
Boekje voor kinderen over het coronavirus in 25 talen

Boekje voor kinderen over het coronavirus in 25 talen

Boekje voor kinderen over het coronavirus in 25 talen

Heeft u contact met gezinnen met jonge kinderen? Het coronavirus en alle maatregelen kunnen bij kinderen allerlei emoties oproepen. Soms kunnen ze die emoties niet goed kwijt en vinden ze het moeilijk erover te praten. Het boekje COVIBOOK kan hierbij helpen.

Voor jonge kinderen

Het boekje is geschreven voor kinderen jonger dan 7 jaar. Er wordt uitgelegd wat het coronavirus is en wat de kinderen kunnen doen om besmetting te voorkomen. Maar ook biedt het boekje ruimte voor de kinderen om aan te geven hoe ze zich voelen als het gaat om corona. Aan de hand hiervan kunnen ouders met hun kind praten over het coronavirus en hun kind  ondersteunen en geruststellen.

25 talen

Het boekje is gratis beschikbaar in 25 talen: Nederlands, Pools, Spaans, Perzisch, Japans, Chinees, Kroatisch, Deens, Servisch, Hongaars, Grieks, Arabisch, Egyptisch Arabisch, Roemeens, Russisch, Duits, Turks, Indonesisch, Hebreeuws, Welsh, Frans, Portugees (Brazilië), Portugees (Portugal), Engels en Italiaans.

Gratis downloaden

Heeft u contact met gezinnen met kleine kinderen? Print het boekje uit in de betreffende taal of vertel de ouders dat ze het boekje kunnen downloaden van de volgende pagina: 

COVIBOOK in 25 talen.


Nieuwsdatum: woensdag 13 mei 2020

Nieuws