Cursussen
Training Werken met migranten: jeugd en gezinnen

Training Werken met migranten: jeugd en gezinnen

Methodieken die gebruikt worden in onderwijs en hulpverlening voor jeugdigen (en gezinnen) werken niet altijd even effectief wanneer ze ingezet worden bij mensen met een niet-westerse achtergrond. Ze zijn veelal ontwikkeld met een autochtoon-Nederlandse doelgroep in het achterhoofd.

Doelstelling

Deze 1-daagse training is erop gericht om deelnemers te leren op een zinvolle manier in hulpverlenings- of onderwijscontact te treden met jeugd uit niet-westerse gezinnen en hun ouders.

Voor wie

Voor HBO- en academisch opgeleide uitvoerend werkers in de hulpverlening aan jeugdigen en hun gezinnen.

Inhoud

 

Dat is bijvoorbeeld te zien aan de hulpverlenings- en onderwijsdoelen die vaak gericht zijn op zaken als zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Maar in veel niet-westerse gezinnen gaat het juist niet om onafhankelijkheid, maar om saamhorigheid. Soortgelijke problemen komt u tegen op het niveau van de gebruikte werkwijzen en de (gespreks)technieken die u inzet in het contact met migrantenjeugd en hun ouders. Daardoor voelen de cliëntleerling en diens ouders zich dan weer niet begrepen en ontstaan er bij de professional gevoelens van onzekerheid, onmacht en soms zelfs handelingsverlegenheid.

 

Meer informatie over programma en accreditatie.

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt
Hotel Pullman Cocagne
Vestdijk 47
5611 CA Eindhoven

Data en tijden

Dinsdag 03 november 2020, 10.00 - 17.00 uur

Jaarbeurs Utrecht, Beatrixgebouw
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

Data en tijden

Woensdag 11 maart 2020, 10.00 - 17.00 uur